Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak přesně má fungovat detekce zdřímnutí. Hodinky mám cca 14 dní a často mi detekují zdřímnutí i když jsem třeba v práci u pc. Dá se někde něco nastavit, aby se detekce zlepšila?
Díky
Fenix 7 Pro - detekce zdřímnutí
- Upraveno
wajta A nebo chrápeš v práci a házíš to na hodinky, že. 🤔
To byl samozřejmě vtípek. Zkus kouknout do zdřímnutí a stiskni START, tam by měla být možnost nastavit program. Ten bych upravil tak, aby se neprolínal s pracovní dobou. Dalším hlediskem je, že tě hodinky postupně poznávají a určitě se to bude postupně zlepšovat. Pravděpodobně ti tepovka hodně klesá, a tak si hodinky myslíš, že spíš.
Spíš s hodinkami v noci? Pokud ne, mohl by to být ten důvod, proč nepoznají tvůj reálný spánek.
hok_dominik Díky za odpověď. Ještě že nesdílím data o spánku s vedením firmy :-)
Zvláštní je, že první týden to hodinky nedělaly. S tím poklesem tepu by to souviset mohlo, když sedím za klávesnicí, jsem někde mezi 60-70 tepy/min , ale občas se kouknu a mám třeba jen 50, což připisuji spíš chybě měření, než že bych takhle klesal.
Hodinky nosím 24x7, takže mě měří neustále.
Zkusil jsem nahlédnout do nastavení Program a Po-Ne tam mám nastaveno defaultně od 22 do 06, což tak odpovídá i realitě.
Ještě jsem přitáhl řemínek o 1 otvor, aby hodinky seděly více na těsno.
wajta Nemyslím si, že by těch 50 tepů byla chyba měření. V klidovém stavu většinu času chytré hodinky měří přesně. :) Asi ti fakt tak klesají tepy a proto si hodinky myslely, že spíš. Já to mám dost podobně. Kolikrát mám brzy ráno v práci nižší tepy než během noci. V noci třeba průměr 43 a pak sedím v práci a mám 35. :D
Ano, 50 tepů občas je OK, trénovaní sportovci mají běžne kolem 50 i méně. Ale 35 ST? To už je Bradikardye. Opravdu takové hodnoty?
- Upraveno
TeaRacer Trénovaní sportovci klidně můžou mít i pod 40. Přítelkyně má běžně klidovku pod 40, já se taky pohybuji okolo 40 v noci. Lidé v mém okolí takto mívají tepy. Co vím, tak i @filip_debrecenyi má hodně nízké tepy. Kdyžtak přikládám starší fotku, co jsem někomu posílal, jako důkaz. :D Tepy jsou vlevo dole.
- Upraveno
Tez mivam bezne nizky. Mivam to slusne nahore a i pak dole, podle mych cinnosti a tak. Ono navic zalezi na ruznych faktorech co ovlivnuje tep, bezny clovek nebo sportovec, muz / zena, vek, nemoci, typ prostredi a tim i snizeni stresu, typ jidla, potravinove doplnky, leky, stav hydratace, vagalni manevr, ne/dostatek spanku, vaha, teplota, cistota i vlhkost vzduchu, koureni, alkohol a tak.
Preji krasny den a at se dari.
Nepochybuji, že jste vysoce trénovaní sportovci a vím, že ST ovlivňuje mnoho faktorů, ale pod 40 tepů už to je opravdu bradykardie. Pevně věřím, že výjimka potvrzuje pravidlo. :-)
2 dominik: Už to, že v práci odpočíváš dle ST více než v klidu a v noci je zajímavé. :-D
- Upraveno
Já měl jednodu dobu ve spánku stabilně i 32 tepů :D Ale to bych si odůvodnil tím, že jsem měl opravdu natrénováno. Standardně se teď pohybuju taky okolo 40 tepů v klidu.. Takže to také nevnímám špatně :) Pokud nebudu mít žádné zábrany a řeknu tzv. na plnou hubu :D Jsme prostě vytrénované mašiny. 🚂