• Garmin
  • Placený Garmin Connect+?

Co si o tom myslíte? Obecně teď lidi nadávají na ceny Garmin hodinek, tak myslíte, že Garmin jen přilévá olej do ohně?

Ehm... to je jen řečnická otázka nebo to někde Garmin už nadhodil?
Lidi by samozřejmě brblali. Záleží co z aplikace by bylo za paywallem. A pokud už by k něčemu takovému došlo, tak zda by to bylo stejné i s Garmin Express.

Mně se to moc nelíbí, hlavně nasadili vysoko cenu. Je toho plný internet, moc to lidé nechválí.🙄

Po aktualizaci aplikace už to mám taky. Osobně nic z těch novinek nevyužiji. Pokud v budoucnu nebudou chtít sáhnout na dosud běžný "standart", tak s tím nemám problém. Ale chápu, že se najdou lidé, kteří by si něco z toho vybrali, ale ty ceny se jim nelíbí.

Za mě, to bude stejné jako například ve Stravě a nebo konkurenčním zeppu. Postupně vše budou dávat do plaveného a za chvíli zmyzi tréninky, některé statistiky, aby donutili lidí si koupit premium. Teď nějaké odznáčky... placené lidí nepřesvědčí k pořízení. Za mě dá člověk za hodinky raketu, je s nimi nadmíru spokojený a tím pádem když dal tolik peněz, by se k němu mělo přistupovat jako k zákazníkovi kterého si vážím a ba dokonce dávat věci další metriky třeba zdarma .

Já osobně bych to trošku selektoval. Pokud si někdo koupí vlajkové modely za pořádné hrachy, nedej bože třeba přepálené MarQy, měl by tohle mít prostě jako uživatel zdarma.

Dost možná mnoho uživatelů odejde, necháme se překvapit.

filip_debrecenyi osobně bych neměl i problém s následujícím modelem (ceny jsou nastřelené od oka, pro představu modelu).

• Hodinky do 10k, nic se nemění
    • Hodinky do 20k, 1 rok předplatné zdarma + 50% doživotní sleva na předplatné
    • Hodinky nad 20k - předplatné zdarma

Zvažuji teď brzy nákup buď Tactix 8, nebo Fenix 8 (pokud přidají taktické aktivity) a pokud bych měl možnost platit kolem 100 Kč měsíčně za předplatné, tak bych to asi na ten rok zkusil a pak vyhodnotil.

Rozhodně se teď Garmin přiblížil například k filozofii Apple Watch, kdy aplikace třetích stran většinou bývají také na měsíční bázi placené.

DefiCzech Náhodou, toto se mi docela líbí, ale mám trochu strach, že by to nefungovalo. Toto předplatné ale platí pri aplikaci Garmin Connect, nikoliv pro chytré hodinky. Stačilo by pak tedy napárovat kamarádovy hodinky nad 20k a otevře se mi Connect+? Další velký problém je, že určitě budou doplňovat funkce v Connect+ a pokud bych teď měl např. Fenix 6X, který ve své době patřil mezi nejdražší modely, ale už je starší, dostanu nové funkce? Obávám se, že je tam tolik proměnných, že je pro Garmin jednodušší to dát placené pro všechny.

hok_dominik

Stačilo by pak tedy napárovat kamarádovy hodinky nad 20k a otevře se mi Connect+?

No mohlo by to fungovat na první účet, ke kterému jsou hodinky spárovány. Případně nějaký voucher ;)

pokud bych teď měl např. Fenix 6X, který ve své době patřil mezi nejdražší modely, ale už je starší, dostanu nové funkce?

Můžeme pozměnit tedy mou textaci, že Connect+ by byl zdarma po dobu morální životnosti hodinek. Takže třeba, když by Garmin přestal (nevím přesně jak to u těch vysokých řad je) aktualizovat firmware (nebo by každé řady mohly mít natvrdo určený pevný časový rámec), tak by uživatel měl na výběr využít zvýhodněné ceny předplatného, pokud by nevyužil, tak by se Connect+ zrušil.

Obávám se, že je tam tolik proměnných, že je pro Garmin jednodušší to dát placené pro všechny.

Souhlas, že ta nejjednodušší cesta je nejjednodušší, ale otázka zda je ta nejlepší. Ale tak Garmin si to sám vyhodnotí co je pro něj nejlepší :D

o 9 dní později

Jestli jsem to načetl dobře, jednou z placených funkcí je i zrcadlení informací z hodinek v telefonu? To by bylo fajn u cyklistiky. Místo počítače na kole, v držáku mobil. Jen, jestli to nemá již třeba Coros zdarma (to si nejsem jist). Pak je Connect+ jen další hřebíček do konkurenceschopnosti (mám rok staré Fenix 7X Pro a to, jak je v aktualizacích Garmin upozadil, proti nejnovějšímu modelu, je nemilé zjištění).

Bohužel jde zrcadlení použít jen na indoor aktivity, takže max na kolo doma. Což je škoda, ale chápu, zabilo by to Edge.

• Upraveno

filip_debrecenyi Tak to jsem ještě více překvapený (hodně negativně)... Založíte ve fóru sekci bazar? Prodávám skoro nové Garminy 😁

o 5 dní později

Petr_B Zatím to neplánujeme, ale uvidíme podle zájmu. :)

Petr_B jen jestli by to potom eshopu nekazilo kšefty s prodejem nových hodinek 😁

o 6 dní později

Bruca O to nejde. Když někdo prodává starší kousek, většinou chce nový, takže by nám to nijak nešlapalo do zelí. Jen tady @Petr_B je zatím jediný, kdo to poptává, tak tomu nedáváme takovou prioritu. :D To nemyslím nijak špatně. Ale až bude víc lidí, určitě to zvážíme.

Já bych byl taky pro bazar. Zase za zkoušku nic nedáte, ne? 😉