Dobrý den všem,
poprosil bych Vás o radu, resp. informaci, zda se někdo potýká se stejným probléme, který trápí mě?
Cca před měsícem jsem v prodejně Garmin v Praze, „na Černém Mostě“ zakoupil hodinky Garmin 8 Amoled safír - 47 mm.
Když jsem hodinky spároval s iPhonem (17 Pro), vyvstal problém při vyřizování hovorů skrz hodinky, kdy při přijetí hovoru slyším protistranu, ale ta neslyší mě. Aby mě slyšela protistrana, musím stisknout na displeji hodinek ikonku „telefonu se šipkou“. Pak zas naopak neslyším protistranu. Abych jí slyšel, musím zas na hodinkách přepnout směr hovoru „stiskem“ virtuálního tlačítka se symbolem hodinek a šipky. Hodinky teď fungují v podstatě jako vysílačka (v praxi nepoužitelné). Nevím, zda to souvisí s IOS 26, anebo s telefonem (to se mi však nezdá), ale u předchozího iPhone 16 Pro jsem to po aktualizaci na IOS 26 nezaznamenal….resp. si toho nejsem vědom…..možná jsem však v tom krátkém „meziobdobí“ mezi Iphone 16 Pro s IOS 26 a koupí IP17 Pro hovor nepřijímal.
Zkoušel jsem vše, včetně podpory Garmin, návštěvy značkové prodejny, kde jsem hodinky kupoval, hledal na internetu, ….ale marně. Nikdo se s podobným problémem nesetkal. Zdá se, že by to měl být softwarový problém, tak čekám, zda nedorazí nějaká aktualizace SW.
Zkoušel jsem samozřejmě hodinky „přehrát“ do továrního nastavení, stejně tak odinstalovat a znovu nainstalovat aplikaci Garmin Conect v telefonu, hodinky z účtu odebrat a následně znovu spárovat, ale marně.
Stejně tak jsem zkoušel, hodinky spárovat s telefonem s operačním systémem Android, kde vše fingovalo, jak má.
Stavil jsem se v Garminu v Praze, na Evropské, kde jsem se chtěl dopátrat informace o tom, zda se s něčím podobným nesetkali?
Nakonec jsem tam hodinky reklamoval, ale z jiného důvodu (občas mi padal systém) a nyní jsou na cestě zpět.
Mezitím jsem koupil model Fenix 8 Pro (chtěl jsem volání přes LTE), kde mám úplně stejný problém. Dnes dorazila aktualizace IOS na verzi "26.1" a problém přetrvává.
Volání přes Garmin Messenger fungovala OBČAS normálně a to jak samostatně (LTE), tak ve spojení s iPhonem (přes Bluetooth). Nyní už se „to chová“ obdobně…….zprávy posílat jdou, ale hovory nefungují.
Musím říct / napsat, že je to otravné a po většinu času nosím Apple Watch Ultra (až se problém vyřeší, bude tomu naopak). Zvykl jsem si a vyřizování hovorů prostřednictvím hodinek je pro mě jedna z nejzásadnějších funkcí (zdravotní stav a s ním související potřeba / možnost přivolat si pomoc v momentě, kdy mám telefon mimo dosah).
Rád bych Vás touto cestou poprosil o pomoc, radu, info?
Honza V.