Koupil jsem si jednoduchý rotoped a k tomu jednoduchý snímač rychlosti / kadence - konkrétně Fixed z Alzy. Myšlenka byla získat přibližnou rychlost pro provádění cyklistiky uvnitř na tom jednoduchým rotopedu. AI mi radilo nastavit sensor jako měřič kadence, dát na kliku a na hodinkách nastavit velikost kola pro zkalibrování dle potřeby. Bohužel mi ale hodinky neumožňují nastavit velikost kola, když je snímač v režimu měření kadence a rychlost se z něj nepočítá (jak mi AI tvrdila). Zkusil jsem tedy snímač přidělat na osu klik (podobně, jako na osu kola) Setrvačník rotoped nemá dostupný. V nastavení sensoru na měření rychlosti hodinky sice rychlost počítají a ukazují, ale kalibrace nefunguje dle očekávání. Hodnoty velikosti kola jdou sice nastavit od 0 do 9999mm, ale nějaké lieární chování jsem dostal jen v rozmězí cca 300-3300mm, při dalším navyšování velikosti kola už se rychlost nemění. Vše jsem se snažil dělat při stejných otáčkách (75RPM). Chtěl jsem to nakalibrovat na nějakých 25km/h, aby to odpovídalo očekávané rychlosti (ale to je mimo téma). Nevíte, kde bych mohl zjistit bližší technické info k tomu nastavování na hodinkách? Jde mi o to, jestli můžu dospět k potřebné kalibraci, nebo rozchodit nějak tu variantu přes kadenci. Díky