• Polar
  • S čím by mohl přijít Polar?

Jak za sebe hodnotíte chytré hodinky Polar? Z mého pohledu je to jeden z nejlepších sporttesterů na trhu. Výborný monitoring tepu a zároveň bezkonkurenční analýza spánku. Osobně mi ale přijde, že se Polar vytrácí z povědomí a přijde mi to jako velká škoda. Co by mohlo Polar pošoupnout na vyšší příčky? Já osobně nemusím jejich aplikaci, přijde mi, že se v ní dokáže člověk lehce "ztratit". :D

filip_debrecenyi S aplikací souhlasím. Nebylo by to prvně, co jsem někde veřejně řekl, že ta aplikace je zmatečná. Popravdě by "revizi" potřebovalo i jejich hodinkové uživatelské prostředí. Prohazují technologie displeje, ale uživatelské prostředí vypadá už roky stejně.

Co tedy za mě potřebují? Svižnější, přitažlivější uživatelské prostředí a větší podporu chytrých funkcí. Nejvtipnější je, že i když mají nejminimalističtější nabídku chytrých funkcí a uživatelské prostředí, tak v rámci sporttesterů mají jednu z nejkratších výdrží baterie. :D Z hlediska sportovních funkcí, přesnosti senzorů a funkcí okolo regenerace s nimi nemám žádný problém.

Dobrý deň, v niektorých vašich videách spomínate, že nová generácia Polar hodiniek napr. vlajková loď Grit X2 Pro mala problémy s tepovými snímačmi. Je to stále zlé? Alebo sa to nejakou aktualizáciou dalo do normálu (v porovnaní s Garminom napr.)? Robili ste nejaký test po novej aktualizácii z roku 2025 ? Ďakujem veľmi pekne.

JurajBalga Už by to mělo být v cajku. Měl jsem je asi měsíc a půl zpátky a tepák se choval hezky. :) Srovnatelné s Garminem F8, který je přesný. :)

Dobrý den, Prosím...... Už vyřešil Polar problém s počítáním kroků??? Když jsem je měl dvakrát, moje kroky skákaly o stovky, i když jsem seděl. Díky

Jakub Ahoj, již to neregistruji. Mělo by to být v pohodě :)

o 12 dní později

Bylo by fajn, kdyby Polar začal trochu šlapat Garminu na paty, protože ty jejich ceny už jsou hodně sebevědomé a to předplatné možná odradí dost zákazníků, kteří budou chtít někam přejít. Teda v případě, že se potvrdí obavy mnoha lidí, že bude čím dál víc dat pouze v placené sekci.

Kdysi jsem na Polarech začínal a čas od času je vezmu na porovnání s Garminem. Má někdo podobnou zkušenost, jako já, že mu Polar počítá úplně jinak spálené kalorie, než Garmin?
        Dám příklad: jedu na kole do kopce - tam jsou oba přístroje přibližně stené, ale potom cestou z kopce. kdy se jenom vezu, Garmin přestane logicky přidávat aktivní kalorie, ale Polar každých pár metrů přidává další, takže pod kopcem už jsou hodnoty dost rozdílné. Po nějakých 40-50km už jsou hodnoty úplně odlišné.
        Rád bych se jednou k Polaru vrátil, protože mně mnohem přesněji počítá regeneraci, než Garmin, ale tohle mně docela odrazuje.
        Hodnoty oboje hodinky čerpají z hruďáku Polar H10+.

Myslíte, že Polar letos vydá Vantage V4, aby mohl lépe konkurovat Garminu?

Rocky Myslím, že by se s něčím mohli blýsknout. Jestli je nějaký nejlepší čas pro vydání nového modelu, je to právě teď, když je spousta lidí naštvaná ohledně cen u Garminu a teď ještě předplatného. Popravdě ale hodinky za poslední roky vždycky byly dost podobné, tak se Polar musí trochu více snažit. :)

o měsíc později

filip_debrecenyi Zkoušel jsem M3 a jsem hrozně zklamaný.Měření tepů absolutní katastrofa. Chystám se na kolo, ukazuje mi to cca 50t/min. Zapnu aktivitu, připojí se hruďák H10+ a najednou jsou tepy 120! Zkoušel jsem na jedné ruce Epixy gen2 a na druhé M3. Chvíli tepy stejné, chvíli rozdíl klidně i 30t/min.

Poslušně hlásím, že Polaru se zbláznila webová aplikace. Do včerejška jsem byl extrémně přetrénovaný a dnes najednou jsou všechny hodnoty ZPĚTNĚ úplně jinde!