Rocky Dominik dovolenkuje, tak jsem to převzal za něj :) No, je to těžké říct. Musel bych znát asi konkrétní údaje, abych mohl lépe říci. Obecně v tomto víc věřím Polaru. Je pravda, že Garmin kalorie v takových situacích přestane počítat. Platí to nejen u kola, ale třeba turistiky. Jdeš z kopce, tepovka je nízká a kalorie v ten moment dle Garminů nepálíš. A to je podle mě špatně. Jasně, při tepovce 80 a 140 budeš kalorie pálit úplně jinak, ale přeci se ti nezastaví metabolismus a nepřestaneš kalorie spalovat. Otázkou je, jak moc Polar i při nízké intenzitě spálené kalorie připočítával. Když to ale vezmu z praxe....Moje každodenní hodinky jsou Tactix 8 od Garminu. Není nic nestandardního, že mi za den naměří (mimo aktivity) běžným pohybem 60 kalorií. A to jdu 3x za den se psem, chodím i v práci apod. Tepovku mám ale v sedě kolem 50-60, když tedy vyvinu normální neintenzivní chůzi, zvedne se mi tep třeba k hranici 70-85 tepů. Hodinky to vůbec nereflektují a proto mi i za den, kdybych nešel na trénink jsou schopny naměřit 100 kalorií z pohybu. Což je za mě upřímně nereálné, pokud jsem 40 minut chodil venku se psem, i když pomalu. A po 8 hodinách v práci, kdy často někam chodím taky. Je to prostě malý údaj, ať už je měření více či méně přesné. Pokud má někdo prostě vytrénované srdce a nízkou tepovku, podle Garminu žádné kalorie nepálí. Což je kravina. Polar naopak tohle nedělá, máš v sedě 60 tepů? Stejně nějaké spálené kalorie změří, což mi dává smysl. Proto ve finále tvrdím, že více věřím Polaru. :)